תשובות:VurskariSaveelan:תודה על שאלתך. אומנם כתבת אותה כשאלה ארוכה אבל אני אענה עליה בחלקים;
-
להגדיל ו/או לשפר את החשיפה לאנימה ומנגה כתחביבים ואומנויות בארץהייתי מאוד רוצה שלפני כנסים(כמא"י והאנאמי), מן הסתם לא כל כנס ולא בכל שנה, נפנה לעיתונים ואתרים בסגנון YNET שהם גם חדשותיים וגם כותבים על תכנים אחרים, בהצעה שיסקרו אותם או יראיינו חברי וועד של אמא"י, או אולי אנשים ייצוגיים מהקהילה.
בעוד שאולי את העיתונים יהיה קשה יותר לשכנע(תלוי בעיתון), אני מאמין שאתרי אינטרנט לא רק שיהיה משמעותית קל יותר, אלא הם גם ישמחו להזדמנות לשמוע על תכנים שאינם נפוצים ולכתוב עליהם.
-
להרחיב את ספקטרום הפעילויות שהאגודה מרימה ו/או לוקחת בהם חלקהכיוון שעליו אני חושב הוא החיבור של האוטאקו הישראלי עם התרבות וההוויה היפנית בצורה ממוקדת ועניינית(את הכנסים אני רואה כמקור לכיף ועניין, אך למעשה אני אינני חושב שלומדים שם הרבה על יפן עצמה).
1) ההתחלה שעליה חשבתי(ולמעשה בוצעה ממש לאחרונה) היא אירועי קריוקי. שהוא גם יחסית מאוד פשוט להפקה כיוון שישנם מקומות מסודרים לכך, ואם לא אז אפשר בקלות לארגן את הציוד ולשכור מקום גם לא אמור להיות מסובך.
לסיכום, הייתי רוצה לארגן יותר אירועים כאלו(נגיד... אחד ברבעון).
2) עוד מחשבה שעלתה לי היא למצוא בית ספר לבישול או קורס ולפנות אליהם כארגון אמא"י ולשכנע אותם להציע את הקורס לקהילה במחיר נמוך כך שגם הקהל הצעיר יותר יהיה מסוגל לממן זאת.
3) בדומה לכך, לפנות לבתי ספר ללימוד שפות ששם מלמדים יפנית ולראות מה ניתן לעשות בגזרת הזאת. כי בניגוד לקריוקי ובישול שהם יותר נישות של תחביבים, אני חושב שלימוד השפה היפנית יהיה מושך לכמות גדולה בהרבה של אנשים.
VurskariSaveelan, אני מקווה שזה ענה לשאלות שלך!
JhoneyG, עכשיו תורך.
שאלה נהדרת שמזכירה מאוד שאלות של ראיונות עבודה בחברות גדולות. אבל הבעיה בה שהיא כה ארוכה ויש כל כך הרבה משתנים שתלויים בתשובה שיהיה לי מאוד קשה לענות עליה ברמה מדוייקת לחלוטין, אבל הנה השתלשלויות אירועים שאני יכול לכתוב עליהם עכשיו, ברגע.
אז בסיכום, יש כמא"י, ורק המנהל ושני אנשים(אני אחד מהשניים) שמרימים אותו. המנהל רוצה ללכת. מה עושים?
א. מה המצב של הכנס? - אם הוא כבר דיי סגור ורוב העבודה היא "העתק הדבק" מכנסים קודמים, לא צריכה להיות בעיה גם אם לאף אחד מאיתנו אין ניסיון בהרמת כנסים.
- אם הכנס בחיתוליו ולאף אחד מאיתנו אין ניסיון בהרמת כנס. אולי יהיה לא רע שאחרים ירימו כנס אחר אם הם כבר התחילו. אולי אפילו אנחנו(השניים) נציע שנצטרף אליהם ונעזור בהקמתו. במיוחד אם גם הקבוצה הזאת לא בהכרח מנוסה. בכך שכולנו נעבוד יחד כולנו נצבור ניסיון וידע, בזמן שכן יהיה כנס לקהילה.
- אם הכנס בחיתוליו ולשנינו יש ניסיון בהפקת כנסים, אז למה שלא פשוט נרים אותו(משפט של אדם שלא יודע למעשה כמה קשה זה), אבל נניח שזה פחות קשה מהדימיון, או ששנינו ממש מנוסים. אז מניח שנקיים אותו לפי מיטב יכולתינו(שאולי יהיה זהה למצב שבו כל החברים עובדים עליו רק שבמצב זה שנינו נהיה עייפים בהרבה)
ב. אני מניח שכאשר אתה מתכוון לכך ששגרירות יפן פונה אלי זה בנוגע לכנס האנאמי?
אני חושב שלאור כך שהוא איננו משתנה יותר מידי משנה לשנה(?) אז גם כאן לא צריך להיות מסובך מידי.
ג. הסוגייה הכללית של קבוצה מתחרה שמרימה כנס.
ברמה העקרונית, אין לי יותר מידי מה לעשות בנושא. אם הם רוצים להרים כנס אז שיהיה להם בהצלחה.
אבל אחד היתרונות של אמא"י הוא שהוא כבר ארגון מבוסס, ויהיה קל יותר להגיע לאנשים, לפרסם ובאופן הכללי לשכנע קהל להגיע לכמא"י. כמו כן, אם הם חדשים לחלוטין בנושא, יש סיכוי טוב שאנשים במילא לא ייחסו יותר מידי חשיות לכנס שלהם כיוון שקהל שמגיע לכנס ומשלם מכיסו כדי להיכנס, רוצה להגיע למקום מסודר שהוקם במקצוענות. אז אני מניח שאפילו אם חברי קהילה או אנשים שפשוט אוהבים אנימה יגיעו לכנס שלהם, הם לא יוותרו על כמא"י. או שאם יאלצו לבחור מבין השניים, יגיעו רק לכמא"י.
מקווה שענה הרמה מספקת על שאלתך