שלום, לא כתבתי פה הרבה זמן. רק רציתי לומר שלא ראיתי פה כנסי אנימה (ומצד שני, לא בדיוק חיפשתי). אבל כן הלכתי לאקיהברה יום אחד (לא היה שם דבר שקשור לאביצ'ו, ביזיון!
), וכל החברים היפניים שלי נדהמו שהעזתי ללכת לשם לבד ועוד לשבת ב- Maid Cafe (!).
בינואר טיילתי לבדי בהירושימה, מיאג'ימה, קיוטו, נארה ואיסה. הטיול התאפשר בזכות בתי שלום בקיוטו, נארה והירושימה שאירחו אותי ללא תשלום (חדר פרטי, בסגנון יפני אצל קיוטו ונארה, + אמבטיה + ארוחת בוקר). הסיבה שנסעתי לבדי היא בגלל שבית שלום מארחים רק ישראלים, ואני לא מכירה אף ישראלי בסביבה הקרובה.
אתמול חזרתי מטיול לצפון עם חברות מכיתת היפנית שלי. היינו בסאפורו (העיר הראשית של הוקאידו, האי הצפוני ביותר) ושם ראינו את פסטיבל השלג (yuki matsuri), הלכנו למפעל השוקולד של Ishiya שמייצר את השוקולד המפורסם Shiroi Koibito ("מאהב לבן"), וכמובן שטיילנו בתוך הרבה שלג. אחר כך, ירדנו טיפה דרומה לעיר הנמל האקודטה, והמשכנו לאאומורי (המפורסמת בזכות תפוחים ופסטיבל קיץ בשם Nebuta Matsuri). לבסוף, הגענו לעיר מעיינות חמים קטנה בשם Kinnugawa Onsen (פירוש השם הוא "נהר השד הזועם"). שם ישנו שני לילות בריוקאן (מלון מסורתי), נכנסנו לאמבטיות של האונסן (= מעיינות חמים. אפילו היו בריכות בחוץ על המרפסת, שיושבים בתוך מים לוהטים בזמן שממול יורד שלג!), והלכנו לשני אתרי שעשועים שבאותם היומיים היו בחינם. הראשון היה פארק עם דגמים של מבנים מפורסמים מכל העולם (ישראל לא הייתה שם). השני היה פארק בשם "אדו מורה" (Edo Mura = "כפר אדו", או Edo Wonderland). זה מקום שמשחזר את החיים בעיירה קטנה בתקופת אדו, כאשר כל המבנים הם בסגנון מסורתי, וכל העובדים לבושים כמו אנשי התקופה. יש שם מופעים, בתים שמשחזרים את החיים ביפן המסורתית, ביתנים עם כל מיני פעילויות וכו'... בשביל תשלום נוסף, תוכלו להנות משירות מיוחד שבו ילבישו אתכם בתור דמות מיפן המסורתית לפי בחירתכם, ויצלמו אתכם בשביל מזכרת. אגב, בכל הפארק יש דגש קצת גדול מדי לטעמי על נינג'ות...
גם אני עשיתי את זה, ובחרתי להתחפש ל- Oiran (קורטנזה מהמעמד הגבוה ביותר, אם אתם לא יודעים מה זה "קורטזנה" תחפשו בוויקיפדיה). הבחירה שלי התבססה על זה שזו הייתה התלבושת הכי מעניינת שהייתה להם. הרי התוצאה לפניכם:
Mystery Oiran.jpg [ 131.43 KiB | נצפה 35672 פעמים ]
לסיום, טיילתי בעיר ניקו שהייתה מאוד קרובה לשם. כמה טוב שכל המקומות החשובים היו מרוכזים באיזור אחד.
ולמרבה ההפתעה, ירד המון שלג לכל אורך הטיול, אפילו בניקו שלא רחוקה מאוד מטוקיו. מה שמצחיק הוא שחברותיי לטיול (כולן רוסיות) התלוננו על הקור יותר ממני.
עד כה חשבתי שאין דבר יותר קר מאשר חורף ברוסיה.
סליחה על הספאם, הבה נחזור להתעסק בנושאים רציניים יותר...